Καλωσορίσατε!

Ο αμπελώνας του κτήματος Κάππα

Κρασί. Κυριάκος Καραγκιοζίδης. Κεμεντζές. Το όραμα.
Ο εμπνευστής. Οι ρίζες μας στον Πόντο. 
Κοινός παρονομαστής το Κάππα, το Κτήμα μας.
Ιστορία και τεχνολογία. Παράδοση και πειραματισμός. Αμπελώνες και χαμένες πατρίδες.
Στο επίκεντρο πάντα ο άνθρωπος. 

Η οικογένεια Καραγκιοζίδη που συνεχίζει και εξελίσσει το οινοποιείο. Οι παρέες που απολαμβάνουν τα εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα. Οι αγαπημένοι συνεργάτες μας. 

Καλωσήρθατε στο Κτήμα Κάππα.

Κυριάκος Καραγκιοζίδης, οινοποιός
Ο Τάσος Καραγκιοζίδης στο οινοποιείο Κάππα
Ο Τάσος Καραγκιοζίδης με την συζυγό του στον αμπελώνα Κάππα
Ο Τάσος Καραγκιοζίδης με την συζυγό του στο οινοποιείο Κάππα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Μια μεγάλη παρέα που μαζεύεται για να γιορτάσει τον τρύγο και την απόσταξη.
Το όραμα του Κυριάκου Καραγκιοζίδη έχει γίνει πια οικογενειακή παράδοση,
όπως και η αγάπη του για το κρασί. Πάνε 30 χρόνια από τότε που φύτεψε τις πρώτες ποικιλίες στο Αγγγελοχώρι Νάουσας. Αγιωργίτικο και Syrah, ξινόμαυρο
από τη ζώνη Π.Ο.Π. της Νάουσας. 

Ακόμα στην κάβα μας υπάρχουν φιάλες της εποχής του. Από το 2019 ο Κυριάκος Καραγκιοζίδης δεν είναι πια μαζί μας, αλλά ο Τάσος, ο μεγάλος γιός του, επέστρεψε από τη Γερμανία και συνεχίζει το έργο του φυσιολάτρη, φιλάνθρωπου πατέρα του.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ KAΠΠΑ
Στο εσωτερικό του ΚΑΠΠΑ Οινοποιείου
Στο εσωτερικό του ΚΑΠΠΑ Οινοποιείου

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο είναι όραμα του Τάσου Καραγκιοζίδη. Στέλεχος επιχειρήσεων στη Γερμανία, ένιωσε νόστο για τον τόπο του και επέστρεψε για να ολοκληρώσει
το όραμα του πατέρα του. Τα κρασιά τον είχαν ενθουσιάσει στα ταξίδια του.
Το αμπελοτόπι 10 στρεμμάτων στη Νάουσα δέχθηκε φιλόξενα ένα πολύ σύγχρονο οινοποιείο με υψηλού επιπέδου προδιαγραφές. Εκεί, μαζί με τη σύντροφό του Ελένη Χαραλαμπάκη, υπεύθυνη πωλήσεων και εκδηλώσεων του οινοποιείου πια και τον οινολόγο Αντώνη Αλιφραγκή εμφιαλώνουν 30.000 φιάλες κρασί το χρόνο! 

Ένα οινοποιείο επισκέψιμο, με χώρους εστίασης, γευσιγνωσίας και συνεδριάσεων, που διατίθεται για γάμους, βαφτίσεις και εκδηλώσεις. Εκεί, αν είστε τυχεροί στην επίσκεψή σας, θα ακούσετε τον Τάσο να παίζει το μπουζούκι του.

O αμπελώνας του κτήματος Κάππα

Κρασιά φυσικά που βγαίνουν με σκληρή δουλειά στο αμπέλι αλλά και με ελάχιστη δυνατή παρέμβαση, με ελάχιστα ή καθόλου θειώδη, χωρίς μαγιά, ένζυμα και σταθεροποιητικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας για καλό κρασί, αυτή τη φιλοσοφία περνάμε και στους παραγωγούς-συνεργάτες μας. Κάποια κρασιά μας τα εμφιαλώνουμε φρέσκα. Άλλα τα ωριμάζουμε 6 με 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια
 Όλα είναι αφιλτράριστα. Έτσι αναδεικνύουμε τις γεύσεις και τα φυσικά αρώματα. 

Στην υγειά σας! 

Aναστάσιος Καραγκιοζίδης, Δημιουργός & Ιδιοκτήτης Κάππα Οινοποιείου

Mε το κρασί και τα αμπέλια ασχολήθηκα αρκετά στη Γερμανία. Στα επαγγελματικά μου ταξίδια ιδίως Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία με ενθουσίαζε όλο και περισσότερο το κομμάτι αυτό.  Βλέποντας τις καλές εξελίξεις του ελληνικού κρασιού, το οποίο το προώθησα πολύ στην Γερμανία, σκέφτηκα ότι εφόσον υπάρχουν τα αμπέλια στο χωριό και στη φυτεία, να κάνω την κίνηση αυτή και να παράγω δικό μου κρασί με δικές μου ετικέτες.

Aναστάσιος Καραγκιοζίδης
Δημιουργός & Ιδιοκτήτης Κάππα Οινοποιείου

Ελένη Χαραλαμπάκη, Συνδημιουργός Κάππα Οινοποιείου & Υπεύθυνη πωλήσεων

Οι χώροι μας προσκαλούν μεγάλους και μικρούς οινόφιλους για μια γευσιγνωσία, εκπαιδευτική εκδρομή, ξενάγηση ή μια επίσκεψή σε μια από τις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδήλωσης του οινοποιείου. Το καλοκαίρι ο χώρος εκδηλώσεων 300 ατόμων γεμίζει τις νύχτες με μουσικές. Το χειμώνα,
οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο ζεστό κιόσκι. Αγαπημένο μου σημείο του οινοποιείου, το κελάρι, ο χώρος γευσιγνωσίας για επαγγελματικές συνεδριάσεις και παρουσιάσεις.

Ελένη Χαραλαμπάκη
Συνδημιουργός Κάππα Οινοποιείου & Υπεύθυνη πωλήσεων

Αντώνιος Αλιφραγκής Οινολόγος Κάππα Οινοποιείου

Φροντίζουμε τα αμπέλια μας με στόχο την παραγωγή της πρώτης ύλης με τα τεχνικά και γευστικά χαρακτηριστικά που έχουμε καθορίσει. Η προσέγγιση αυτή μας επιτρέπει να παράγουμε τα κρασιά μας στη λογική της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης.
Οι οινοποιήσεις μας γίνονται σε ελεγχόμενες θερμοκρασιακές συνθήκες γεγονός που επιτρέπει την ανάδειξη των πρωτογενών αρωμάτων της κάθε ποικιλίας.

Αντώνιος Αλιφραγκής
Οινολόγος Κάππα Οινοποιείου

O αμπελώνας του κτήματος Κάππα

ΑΓΓΕΛΟΙΝΟΣ

ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟ • NOT FILTERED

Υπό την ετικέτα Αγγέλοινος, παράγουμε τρεις τύπους κρασιού: ερυθρό, ερυθρωπό και λευκό. Αποτελεί τη βασική σειρά του οινοποιίου και την πρόταση μας
για ένα κρασί καθημερινής κατανάλωσης.

Σταγόνα κύμα απο οίνο
X-LOCO, Οίνος φιάλη Καππά κτήμα

X LOCO

Ένα Ασύρτικο «Εκτός Τόπου». Πρόκειται για μια ετικέτα με περιορισμένη ετήσια παραγωγή σε αριθμημένες φιάλες. Παράγεται από την ποικιλία Ασύρτικο η οποία ζυμώνει και ωριμάζει για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια των 500lt. Κατά την ωρίμανση ο οίνος βρίσκεται
σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του και αναδεύτεται περιοδικά.
Το τελικό κρασί χαρακτηρίζεται από ορυκτότητα και τριτογενή αρώματα ωρίμανσης. Η οξύτητα του βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον όγκο και τη λιπαρότητα του. Είναι ένα λευκό κρασί που έχει ένα δυναμικό παλαίωσης 5ετίας.

Γεύσεις: Φρούτα (λευκόσαρκο ροδάκινο, βερύκοκκο), εσπεριδοειδή, βανίλια.
Ποικιλιακή σύνθεση: 90% Ασύρτικο, 10% Sauvignon blanc.
Κατηγορία: Ποικιλιακός.
Συνοδεύει: λευκό κρέας (λιπαρά ψάρια, κοτόπουλο), θαλασσινά, Ασιατική κουζίνα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 12°C - 14°C.
14,5% Vol. | 750ml & 1500ml ℮

Σταγόνα κύμα απο οίνο
LIAISON du village, Οίνος φιάλη Καππά κτήμα

LIAISON du village

Πρόκειται για ένα χαρμάνι Syrah, Cabernet sauvignon σε αναλογία 50%, 50% αντίστοιχα. Η οινοποίηση κάθε ποικιλίας γίνεται χωριστά και σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ενώ ακολουθεί μεταζυμωτική εκχύλιση για 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται για ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια και διάστημα 6 – 8 μηνών. Στο τέλος της περιόδου ωρίμανσης επιλέγουμε τα βαρέλια που θα δώσουν το τελικό χαρμάνι. Το παραγώμενο κρασί έχει μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Προτείνουμε τον αερισμό του για τουλάχιστον 1 ώρα πριν την κατανάλωση.

Γεύσεις: Κόκκινα φρούτα, βανίλια, μπαχαρικά, μαυρο πιπέρι.
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 50%, Cabernet sauvignon 50%.
Κατηγορία: Ποικιλιακός.
Συνοδεύει: Κόκκινο κρέας, Λαδερά φαγητά, κόκκινες σάλτσες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18°C - 20°C.
13,5% Vol. | 750ml & 1500ml ℮

Αμπελώνας κτήματος Κάππα
ΚΟΚΚΥΜΕΛΟ, Οίνος φιάλη Καππά κτήμα

ΚΟΚΚΥΜΕΛΟ

Η ναυαρχίδα των ερυθρών κρασιών του οινοποιείου παράγεται από την ποικιλία Ξινόμαυρο. Πρόκειται για σταφύλια που προέρχονται από ένα μόνο αμπελοτόπι στην περιοχή της Φυτειάς, στους πρόποδες του Βερμίου. Το αμπέλι καλλιεργείται με ήπιες καλλιεργητικές πρακτικές και δίνει χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις της τάξης των 700kg ανά στρέμμα. Κατά την οινοποίηση γίνεται προσπάθεια να τιθασεύσουμε τις έντονες ταννίνες του ξινόμαυρου προστατεύοντας και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον μοναδικό του αρωματικό πλούτο. Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 500lt για 12 μήνες.

Γεύσεις: Κόκκινα και μαύρα φρούτα (κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρα μούρα), γαρύφαλλο.
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ξινόμαυρο.
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Ημαθία.
Συνοδεύει: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, τυριά ωρίμανσης, αλλαντικά.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18°C - 20°C.
13,5% Vol. | 750ml & 1500ml ℮

ΝΕΣΠΙΛΟΝ, Οίνος φιάλη Καππά κτήμα

ΝΕΣΠΙΛΟΝ

Πρόκειται για μια πειραματική μικροοινοποίηση με πρώτη σοδειά αυτή του 2022. Η προσεγμένη συνοινοποίηση 90% Μαλαγουζιάς και 10% Ασύρτικου γέννησαν το αρωματικό και φινετσάτο αυτό λευκό που κυριαρχείται από αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και λευκών ανθέων. Το κρασί έχει γεμάτο στόμα και ισορροπημένη οξύτητα.

Γεύσεις: Λευκόσαρκα φρούτα (ροδάκινο), λευκά άνθη, άνθη εσπεριδοειδών.
Ποικιλιακή σύνθεση: 90% Μαλαγουζιά, 10% Ασύρτικο.
Κατηγορία: Ποικιλιακός οίνος.
Συνοδεύει: Σαλάτες, φρέσκα φρούτα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8°C - 10°C.
13,5% Vol. | 750ml ℮

eLXis, Οίνος φιάλη Καππά κτήμα

eLXis

Το ανήσυχο πνεύμα ολόκληρης της ομάδας του οινοποιείου αλλά και η έμπευση από την οινική ιστορία του τόπου μας, ήταν η κινητήριες δυνάμεις που έδωσαν πνοή στο orange κρασί του οινοποιείου μας. Πρόκειται για κρασί από τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο κατά 90% και Sauvignon blanc 10% οι οποίες έχουν οινοποιηθεί στα πρότυπα ερυθρών ποικιλιών, δηλαδή επαφή με τα στέμφυλα, σε πήλινους αμφορείς 500lt. Πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα τύπο κρασιού. Το χρώμα του είναι έντονο χρυσοκίτρινο προς πορτοκαλί ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η τανική του δομή. Στη μύτη διακρίνουμε τόσο αρώματα της ποικιλίας όσο και οξειδωτικά αρώματα. Η εξέλιξη του οίνου 
αυτού στη φιάλη είναι κάτι που ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε.

Γεύσεις: Ορυκτότητα, εσπεριδοειδή, χώμα, ξηροί καρποί.
Ποικιλιακή σύνθεση: 90% Ασύρτικο, 10% Sauvignon blanc.
Κατηγορία: Ποικιλιακός.
Συνοδεύει: Θαλασσινά, ψάρια, Ασιατική κουζίνα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 12°C - 14°C.
13,5% Vol. | 750ml ℮

σερβίρισμα οίνου σε οινοποιείο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κλείστε το χώρο μας για μοναδικές εκδηλώσεις,
επισκευθείτε μας για μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας!

ΑΓΓΕΛOΙΝΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ, Οίνος φιάλη Καππά κτήμα

ΑΓΓΕΛOΙΝΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ

Ο ερυθρός Αγγέλοινος αποτελείται από ένα χαρμάνι των τριών ποικιλιών: Merlot, Syrah και Ξινόμαυρο σε αναλογία περίπου 50%, 30% και 20% αντίστοιχα. Η οινοποίηση γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθούν η αρωματική τυπικότητα της κάθε ποικιλίας. Ως αποτέλεσμα, η τελική σύνθεση χαρακτηρίζεται από αρωματική πολυπλοκότητα ενώ ταυτόχρονα είναι φιλική γευστικά ήδη από το έτος εμφιάλωσής της.

Γεύσεις: Κόκκινα φρούτα (κεράσι, βύσινο), σοκολάτα.
Ποικιλιακή σύνθεση: Merlot 50%, Syrah 30%, Ξινόμαυρο 20%.
Κατηγορία: Ποικιλιακός.
Συνοδεύει: Μεσογειακή κουζίνα,
κόκκινο κρέας, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18°C - 20°C.
13,5% Vol. | 750 ml ℮

ΑΓΓΕΛΟΙΝΟΣ-ΕΡΥΘΡΩΠΟΣ, Οίνος φιάλη Καππά κτήμα

ΑΓΓΕΛΟΙΝΟΣ-ΕΡΥΘΡΩΠΟΣ

Ο ερυθρωπός Αγγέλοινος αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης της μοναδικής αρωματικής έκφρασης του ξινόμαυρου. Ακολουθούμε την πρακτική της κρυοεκχύλισης κατά την παραμονή των στεμφύλων με στον μούστο ώστε να προστατεύσουμε τις πρόδρομες αρωματικές ενώσεις του σταφυλιού. Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ο παραγώμενος οίνος εμφιαλώνεται φρέσκος και κυριαρχείται από αρώματα φράουλας και δροσερή οξύτητα.

Γεύσεις: Κόκκινα φρούτα (φράουλα, κεράσι), γαρύφαλλο.
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ξινόμαυρο.
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Ημαθία.
Συνοδεύει: Λευκό κρέας (ψάρι, κοτόπουλο), λαδερά φαγητά, 
σαλάτες και φρέσκα φρούτα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10°C - 12°C.
12,5% Vol. | 750 ml ℮

ΑΓΓΕΛΟΙΝΟΣ-ΛΕΥΚΟΣ, Οίνος φιάλη Καππά κτήμα

ΑΓΓΕΛΟΙΝΟΣ-ΛΕΥΚΟΣ

Ο λευκός Αγγέλοινος είναι μια σύνθεση των λευκών ποικιλιών Sauvignon blanc και Ασύρτικου σε αναλογία 71% και 29% αντίστοιχα. Η κάθε ποικιλία οινοποιείται χωριστά και με διαφορετικό πρωτόκολλο οινοποίησης με στόχο την ανάδειξη της οργανοληπτικής τυπικότητας της κάθε ποικιλίας. Η τελική σύνθεση χαρακτηρίζεται από την αρμονική αρωματική συνύπαρξη των τριών ποικιλιών και την τραγανή οξύτητα του οίνου.

Γεύσεις: Τροπικά φρούτα (Ανανάς, μάνγκο), λευκά άνθη, εσπεριδοειδή.
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 29%, Sauvignon blanc 71%.
Κατηγορία: Ποικιλιακός Οίνος.
Συνοδεύει: ψάρι και θαλασσινά, σαλάτες και φρέσκα φρούτα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8°C - 10°C.
12,5% Vol. | 750 ml ℮